Aftellen!

Door: Rieneke en Remco

Blijf op de hoogte en volg Rieneke en Remco

07 Augustus 2005 | Nederland, Utrecht

Ja mensen, nog maar 8 weken en dan vertrekken we toch echt! Er zijn inmiddels weer wat nieuwe ontwikkelingen en die willen we jullie natuurlijk niet onthouden.

Ten eerste, en zeker niet het onbelangrijkste: we hebben ons huis verhuurd! En wel voor de hele periode en dan nog net even iets langer. Dat betekent echter ook dat we eerder uit ons huis moeten, aangezien de huurders er al per half augustus intrekken. Het is een jong stel uit België (met hondje), Steven en Katrijn. Erg aardige mensen! Steven komt een onderzoek doen van een jaar aan het UMC (Utrechts Medisch Centrum). Ze willen het huis dus ook voor een jaar huren, tot en met juli 2006. Dit was echter wat lastig... Onze terugvlucht stond namelijk gepland op 1 juli 2006 en we willen bij thuiskomst toch het liefste zo snel mogelijk weer in ons eigen huis trekken. Wat nu, dachten we. Deze kans was toch net iets te mooi om te laten schieten. Erg lang hoefden we er echter niet over na te denken. Na wat heen en weer bellen konden we regelen dat het ticket werd omgeboekt en op het werk was het gelukkig ook te regelen: we blijven dus een maandje langer weg! De terugvlucht staat nu gepland op 28 juli 2006. Kunnen we misschien nog naar de Filippijnen. Omdat we al vanaf 13 augustus uit ons huis moeten zijn we druk aan het inpakken, schoonmaken en de laatste klusjes in huis aan het doen. Gelukkig hoeven we niet op straat te slapen de laatste anderhalve maand van ons verblijf in Nederland, want we hebben een heerlijk logeerbed aangeboden gekregen in Huize Eemnes. Perfect!

Ook hebben we nog een ander besluit genomen. Het betreft de poesjes. Nee, ze gaan helaas niet mee met hun eigen rugzakje (alhoewel, als Remco zijn duikspullen wil meenemen zou het nog best eens handig kunnen zijn, een paar extra dragers). Na nog wat realistisch denkwerk leek het toch een beetje een risico om de poezen te laten logeren in Nuenen. Wim en Margreet zouden met alle liefde voor ze hebben gezorgd, daar heeft het natuurlijk niks mee te maken, maar Cocu, hun kat, zou er misschien een iets harder hoofd in hebben gehad. Evenals onze eigen poesjes. Het idee dat dit zou kunnen resulteren in weggelopen katten of zware gevechten en afgebeten oren leek ons allemaal niet al te prettig. Daarom hebben we besloten om ze naar een pension te brengen. Maar dan wel eentje waar ze lekker de ruimte hebben, niet opgesloten worden in een kooitje van 2 bij 2 en waar ze ook buiten kunnen spelen en in het zonnetje kunnen liggen (dit laatste is vooral voor Zuco erg belangrijk!). Dat pension hebben we gevonden in Cuijk. Het is net nieuw opgezet, wordt gerund door kattengek Elly (en haar vriend Marius) en ziet er prachtig uit! Mooie grote verblijven met veel speelmogelijkheden, de poezen lopen dag en nacht vrij rond en worden goed in de gaten gehouden, ze krijgen goed voer, er is een grote buitenren en een zeer weids uitzicht over de weilanden. We denken dat onze poezen het er heerlijk zullen hebben! (maar we zullen ze wel erg missen...). Als je een kijkje wilt nemen kan dit op http://members.lycos.nl/steenrakkertjes . Binnenkort staan hier waarschijnlijk ook foto’s van onze rakkertjes!

Verder moeten we ons toch verplicht in Nederland verzekeren voor ziektekosten in 2006. Rieneke heeft met verschillende instanties gesproken (verzekeraars, College van Ziektekostenverzekeraars, Ministerie van VWS) en ze zeggen nu ineens allemaal, in tegenstelling tot eerdere berichten, dat je, ook als je voor langere tijd in het buitenland verblijft, verplicht bent om je in Nederland te verzekeren vanaf 2006. Alleen een reisverzekering afsluiten met dekking van geneeskundige kosten is niet voldoende. Helaas is er nog steeds heel weinig bekend over welke zaken er precies verzekerd zijn in het basispakket vanaf 2006, wat de premies zijn en of een langer verblijf in het buitenland ook standaard meeverzekerd is. Waarschijnlijk worden deze dingen pas eind van dit jaar bekend, dus erg vervelend voor ons, want dan zijn we al weg. We denken er nu dus over om dan sowieso maar een aparte reisverzekering af te sluiten, die is niet zo heel duur, en dan daarnaast in Nederland verzekerd te zijn. Dan zijn we in ieder geval zeker van een goede dekking. Hopelijk kunnen we ons vanuit Azië dan een beetje op de hoogte houden van de ontwikkelingen en een goede keuze maken voor onze verzekering vanaf 2006.

Trouwens, Remco heeft ook op zijn werk onbetaald verlof kunnen regelen! Er wordt na afloop van het onbetaald verlof gekeken of er een passende functie beschikbaar is. Is dat het geval, dan kan hij weer aan de slag bij Numico. Is er geen functie beschikbaar, dan nemen ze alsnog afscheid. Maar dus wel onbetaald verlof en dat is natuurlijk erg fijn, want dan lopen de WAO en WW gewoon door.

De komende weken moeten we dus een paar zaken regelen, de schoorsteen laten vegen (om te voorkomen dat er ineens een caravan staat op braakliggend terrein als we weer terug komen), verhuizen, poesjes wegbrengen en op het werk alles afronden, maar we zijn al aan het aftellen!

• 07 Augustus 2005 - 20:47

Britt:

wat een drukke rommelige weken!
    Wij zitten zelf ook midden in de rommel en daar is wegens een aanstaande bevalling ook haast bij geboden.

Het geboorte kaartje zou naar prof. Jordan gaan, maar we zullen nu dan, maar eentje naar eemnes sturen.

en succes met alle voorbereidingen.

Britt

• 08 Augustus 2005 - 12:54

Ineke:

Jasses!
    Blijven jullie nog langer weg!Hoe moet dat nu met het fam. diner met Kerst? Zoals het er nu naar uitziet komen jullie gelukkig toch nog wel terug.Ik heb wel een beetje medelijden met Margreet en Wim, die het zo zonder kinderen moeten stellen. Wat een luxe trouwens dat de katten 'n heel jaar uit logeren gaan. Goed zeg dat het voor Remco nu ook wat meer zekerheid biedt. Verder wens ik jullie heel veel succes met de laatste loodjes. Groetjes Eduard en Ineke

• 08 Augustus 2005 - 16:08

Margreet:

we wisten het al wel, maar fijn alles op een rijtje te hebben. Veel succes de komende week met het afscheid van de poesjes en jullie verhuizing. We vonden het gisteren heel gezellig
    groetjes, Margreet

• 09 Augustus 2005 - 15:23

Hilde(hit):

Gezellig dat jullie er waren zaterdag ! We zien elkaar niet dikwijls maar ik ga julie toch missen. Ik heb Amely een mail gestuurd en verteld van jullie reis, misschien zien jullie haar nog onderweg...Thailand of zo ? Succes met de laatste klusjes en ik zie jullie vast nog wel ! Mocht je de buurt een beetje missen in die laatste twee maanden..kom gerust langs he ! Liefs, Hilde

• 13 Augustus 2005 - 08:21

Gijs Teun Wim En Mir:

Lieve Rieneke en Remco !!!

Wat fijn dat jullie huis verhuurd is, dat maakt het weggaan vast wat relaxer !!! Jullie avontuur komt nu wel héél dichtbij, wat zullen jullie kriebels in jullie buik hebben. Spannend allemaal. We blijven jullie volgen !!!
    Succes met de verhuizing en de laatste voorbereidingen, lieve groetjes van Gijs, Teun, Wim en Mir...

• 15 Augustus 2005 - 06:27

Aljen:

Wat een straf zeg om een maandje langer weg te blijven. Klinkt allemaal erg goed. Ben nu al benieuwd naar jullie verhalen. Mochten jullie nog zin hebben in een whisky, kom gezellig langs. Cheers, Aljen

• 29 September 2005 - 16:57

Riki:

Hoi Rineke en Remco. Alle voorbereidingen zijn getroffen en nu kunnen jullie bijna op weg! Samen met Margreet heb ik jullie site in mijn favorieten gezet, zodat ik jullie op jullie reis een beetje kan volgen. Hele goede reis en geniet ervan. Groetjes Riki

• 03 Oktober 2005 - 11:47

Sjef En Kamita:

Hoi baasjes van Siwi en Zuco! Wij zijn Sjef en Kamita en we hebben de afgelopen 5 dagen heerlijk mogen spelen met Zuco en Siwi bij Elly. Jullie krijgen ook nog de groetjes van Siwi en Zuco! Miauwtjes van Sjef en Kamita en een fijne reis!