zonder vaste woon- of verblijfplaats?

Door: Rieneke en Remco

Blijf op de hoogte en volg Rieneke en Remco

29 November 2008 | Nederland, Nuenen

Vandaag Nuenen, 29 November, 2008

Ja, het gaat nu echt rap. Heel rap om eerlijk te zijn. Sinds vandaag zijn wij zonder vaste woon- of verblijfplaats...(een droom voor een aantal, voor ons wel weer even wennen).

Maar geen zorgen, we zijn gelukkig niet dakloos. De komende tijd wonen we in Eemnes en zwerven we wat rond in Nederland. Het was wel de dag van de sleutelovedracht van ons huisje in Utrecht. De afgelopen dagen flink ingepakt, opgeruimd en verhuisd (ongelooflijk hoeveel spullen / rotzooi je kunt verzamelen). En, niet te vegeten, donderdag Siwi en Zuco (alias de katten) naar het fantastische kattenhotel "De Steenrakkertjes" te Linden gebracht. De reis was geen pretje; katten hebben het niet zo op autorijden in een mandje en de bestuurder (Remco) heeft het niet zo op anderhalf uur in de auto zitten met een kat (Zuco) die non-stop blert (= brabants voor schreeuwen). Gelukkig loont de reis de moeite. Die gaan zich daar prima vermaken, een hele geruststelling. Pffffff

Maar al met al, het huis is sinds vanochten klaar voor verhuur! En zie, om 10 uur stond de nieuwe huurder (Han), al trappelend op de stoep. Na een korte inspectie hebben we de sleutels overgedragen. Van de inspectie maakte noch de nieuwe huurder (= Han) noch de verhuurders (Rieneke & Remco) een probleem. Joke (van het verhuurburo) wist gelukkig een niet emotionele houding aan te nemen en ondanks de euforie een kleine beschadiging aan het luik in de vloer waar te nemen. Waar zouden we zijn zonder Joke?

Maar alle gekheid op een stokkie, het blijft een raar gevoel, je sleutels overdragen aan iemand die je nog maar net kent. Meteen een bakkie gaan doen bij de buurtjes (ter kennis making). Nietsvermoedende Koos (= buurman) heet de loge van harte welkom. Ook Hilde maakt kennis met de nieuwe huurder. Na enige sussende woorden voelt Han (= de loge) zich helemaal op zijn gemak. Conform oud hollands gebruik slurpen we ons bakkie leeg en zeggen gedag. Later drinken we ook bij Peter (= andere buurman) nog een koppie koffie. Han is er niet meer bij, maar wij drinken voor twee en kunnen rustig gedag tegen Peter zeggen. Uiteraard ook bij deze een oprecht gedag voor Rianne, Toon, Veerle en Melle. Geniet van jullie nieuwe buurtjes!

Dan is het moment daar….Klinkt mischien wat zwaar aangezet, maar je trekt voor de “laatste” keer de deur achter je dicht. Niet langer is dit jouw vaste woon- of verblijfplaats. Je hebt gelukkig nog een auto (nu dus geworden tot een tijdelijk, mobiel onderkomen), met daarin je hele hebben en houden. Het bessef begint nu te komen. Nog even, en dan gaan we op pad. Voor onbepaalde tijd, naar onbepaalde bestemmingen ( = geromantiseerde versie van de werkelijkheid).

De komende weken staan in het teken van afscheid. Afscheid van familie, vrienden en collega’s. Zelfs door de wolf geverfde reizigers als wij hebben daar gemengde gevoelens bij. Natuurlijk is het prachtig om een tijd op pad te gaan. Maar wij beseffen maar al te goed dat we met de kerst niet met de hele familie aan tafel kunnen zitten (tenzij Robert Ten Brink heel veel van plan is).

Dus we tellen af. Op 9 december vetrekken Wim en Margreet (= ouders Rieneke) voor een maand of 3 naar zeeland (Nieuw Zeeland, wel te verstaan). Die kunnen we nog rustig uitzwaaien, maar even daarna zullen wij eraan moeten geloven. Op 11 december breekt voor ons die dag aan. Op naar het warme weer, de andere culturen en veel moois. Maar tevens weg van hier.

Kortom, gemengde gevoelens…

gr,
    Peter

• 29 November 2008 - 06:46

Kitty Van Poppel:

En ook hier zijn jullie van harte welkom! De boel is weer aan de kant en alles ligt weer fris en fruitig (niet de fruitige druiven van de rose) op de logeerbedden!
    x Kitty.

• 29 November 2008 - 09:08

Peter:

Zonder vaste woon -of verblijfplaats, maar gelukkig niet dak- of spoorloos.
    Leuk dat ik jullie nog met een kopje koffie heb kunnen verwennen
    Veel plezier en geniet !

• 29 November 2008 - 09:44

Peter:

Zonder vaste woon -of verblijfplaats, maar gelukkig niet dak- of spoorloos.
    Leuk dat ik jullie nog met een kopje koffie heb kunnen verwennen
    Veel plezier en geniet !

• 29 November 2008 - 12:31

Freddie:

Geweldig.Ik hoop dat jullie je draai als huislozen kunt vinden.Je kunt moeilijk zeggen dakloos.Want ik neem aan dat jullie geen cabrio hebben en dus wel degelijk een dak boven je hoofd.Krijg je het zwaar,denk aan mij en begin te puffen,puffen,puffen.Ja Rieneke,moet je me maar niet voor de gek houden.

Groetjes van de met afstand meest genadeloze en leukste oom op deze aardbol, der Freddie.Successssssssss

• 01 December 2008 - 12:47

Han Van Brummelen:

Rieneke en Remco,

Heel veel plezier met jullie rondreis. Ben benieuwd naar jullie avonturen het komende jaar.

Groetjes

Han

• 01 December 2008 - 20:22

Mirjam B:

We voelen met jullie mee... Nog wel in ons eigen huis, maar met half gevulde tassen en allerlei mensen die ons nu al een goede reis wensen. We gaan jullie belevenissen volgen. Heel veel plezier en goede reis! Mirjam

• 04 December 2008 - 17:59

Bert:

Hi Boodmans, Rieneke (helaas kennen we elkaar niet, maar ik ben die knappe vent van de Conjos waar Remco het altijd over heeft ;-).
    Ik ben heel trots (lees: jaloers) op jullie dappere stap van deze wereldreis. Fantastisch!! Zal natuurlijk niet allemaal rozegeur en maneschijn zijn maar de indrukken en ervaringen heb je altijd bij je.
    Zal Remco wel een beetje missen als vrolijke noot (áls wij tenminste tegelijkertijd op kantoor waren). Die fles wiskey hou je nog van me tegoed makker!
    Heel veel plezier allebei en kom met een hoop mooie ervaringen weer veilig thuis !

Bert

• 04 December 2008 - 19:34

Jorgen Eijt:

Hoi Rieneke,

Als jij dit mailtje leest, ben je waarschijnlijk net wakker geworden van een fijne en gezellige avond! Tot mijn grote spijt kon ik er vanavond niet persoonlijk bij zijn. Ik wil je in ieder geval laten weten dat ik sinds Consilience jouw samenwerking altijd erg heb gewaardeerd en het is jammer dat we het afgelopen jaar weinig contact hebben gehad. Op een dag is het dan zover en dan vertrek je met Remco naar avontuurlijke en verre oorden.

Ik ga beloven dat ik jullie zal gaan volgen en heb me al ingeschreven op de emailservice van waarbenjenu. Heel leuk!

Het ga jullie goed en afscheid nemen heeft in deze moderne tijd haar houdbaarheidsdatum gelukkig allang verloren. Ik sluit daarom af met:

Tot binnenkort!

Jörgen

• 09 December 2008 - 20:05

Zuco & Siwi:

Hier ff een berichtje uit t koude Linden brrr. maar waar wij zijn niet hoor, elly heeft de kachel branden dus lekker warrummm hmmmmmmm, daar genieten wij van, we waren meteen weer thuis hier en vermaken ons goed, 's-mrogens gaan we lekker naar buiten ff een frisse neus halen en dan weer snel naar binnen bij de kachel en lekker smikkelen, 's-avonds worden we verwend met lekkere snoepjes en van die catsticks heeeeeeeeeerlijk.
    Gisteren is Cocu gekomen, hij zit nog een beetje naar ons allemaal te staren en een beetje te brommen maar dat komt goed, hopelijk, fijne reis jullie en veel plezier !!!

Kopjes van Zuco & Siwi en onze blikopener Elly