Laatste weken in Azie (voorlopig)
Door: Rieneke en Remco
Blijf op de hoogte en volg Rieneke en Remco
22 Januari 2006 | Thailand, Phuket
De busreis van Siem Reap naar Bangkok verloopt zeer voorspoedig! We starten wel met een uurtje vertraging, omdat er een groep van twee keer zoveel mensen stond te wachten dan er in de bus konden en er een extra bus aangerukt moest worden. Gelukkig konden wij nog wel met de eerste bus mee (nadat de chauffeur een Cambodjaanse vrouw met haar kleine kindje eruit had gezet..., was nou ook weer niet onze bedoeling, maarja). De ongeasfalteerde weg was inmiddels gerepareerd (geen golfbunkers meer) en we waren in 5 uur bij de grens. Hier waren we in recordtijd overheen, geen gedoe met allerlei papieren en geen 10 douanebeambten die allemaal je paspoort ondersteboven willen bekijken. Alleen een stempel en hup, we zijn weer in Thailand! Al snel regelen we een minibus naar Bangkok, waar we 4 uur later aankomen. Wel moe, maar erg blij dat de reis zo snel (alles bij elkaar 12 uur) is verlopen.
17 december 2005 – 3 januari 2006
Na 1 dagje Bangkok zijn we met een echte VIP nachtbus (24 stoelen in plaats van 48, zeer veel ruimte zowel in de lengte als de breedte!) naar Phuket gereisd. We komen om 5.45 AM aan en omdat er nog geen bussen rijden nemen we een taxi naar onze accomodatie. Remco spreekt een prijs af van 40 Baht (ongeveer 0,80 EUR), dit lijkt ons wel een goeie prijs want het is nog wel een stukje rijden. Eenmaal aangekomen betalen we de 40 Baht, maar de chauffeur denkt hier heel anders over, hij zegt dat we 400 Baht hebben afgesproken. Dit is dus de manier waarop ze onwetende toeristen een oor aan willen naaien. Maar wij weten wel beter (kan hij ook niks aan doen). We geven hem uiteindelijk 60 Baht en hij druipt af. Later blijkt een ritje vanuit Phuket zo’n 200-300 baht te kosten, dus dat hebben we niet slecht gedaan! Door alle commotie is de eigenaar van onze accomodatie wakker geworden. Komt goed uit, kunnen wij alvast onze bungalow in, haha! Deze is erg mooi: een grote kamer met een groot terras en heel rustig gelegen op een berg met uitzicht over de zee. Ook hebben we een klein koelkastje, dus we slaan al snel wat etenswaren en drinken in (yoghurtjes, cruesli, kaas, boter, nescafe en melk, voor de koffieshakes - als we weer terug zijn geven we je het recept Anouk!). Ook schaffen we een kleine inboedel aan (shakers, saladebak, plastic roze wijnglazen, een mes en geleende borden en bestek). We voelen ons al snel ”thuis”! Remco begint met zijn Dive Master opleiding, Rieneke verkent het plaatsje (Kata Beach) en geniet van het mooie weer en het zwembad. Met kerst bedanken we voor alle zesgangendiners die overal worden aangeboden (zoveel eten kunnen we nooit op) en we maken ons eigen dineetje: bruchettas, tsaziki, koolsalade met mango, vers gebakken broodjes van ons guesthouse en een heerlijk flesje witte wijn (da’s lang geleden!). Oud en Nieuw brengen we door in een barretje aan het strand. We drinken hier gezellig wat, kletsen met andere reizigers en hebben mooi uitzicht op het werkelijk waar spectaculaire vuurwerk dat overal om ons heen wordt afgeschoten.Wel anders dan thuis (en geen oliebollen en appelbeignets) maar toch gezellig. Later op de avond drinken we nog een glaasje champagne met de eigenaren en wat gasten van ons guesthouse die we in een restaurant tegenkomen, dus we zijn het nieuwe jaar goed begonnen.
4 januari 2006 – 8 januari 2006
Vandaag is Remco jarig! Rieneke heeft een half uurtje de tijd (als Remco zijn ochtendbaantjes trekt in het zwembad) om balonnen op te blazen, de eerder gekochte bloemetjes bij de buren op te halen, een fruitontbijtje te maken en de kadootjes neer te zetten. Als Remco druipend aan komt lopen is alles net klaar en genieten we van ons ontbijtje. Later vandaag vertrekken we voor een 4-daagse duikcruise naar de Similan eilanden (tegen de grens met Myanmar aan), waar het heel erg mooi duiken is (zie foto’s). Ook is het erg gezellig op de boot. Remco maakt tijdens de tocht maar liefst 14 duiken, Rieneke houdt het na 1 duik voor gezien, want ze voelde zich niet comfortabel genoeg onder water. Later nog maar eens proberen. Op de terugtocht naar de haven liggen we net even uit te rusten in onze stapelbedjes als plotseling de boot stopt. We gaan snel naar het dek om te kijken wat er aan de hand is. Er blijkt op 100 meter van de boot een walvis te zwemmen die zich nog 4 keer aan ons laat zien. Super! Bij terugkomst in Phuket zijn Jaap en Marjan (papa en mama van Remco) inmiddels aangekomen. Erg fijn om ze weer te zien!
9 januari 2006 - 22 januari 2006
Remco heeft inmiddels zeer succesvol en in korte tijd zijn Dive Master opleiding afgerond, dus hij mag nu officieel begeleiden bij cursussen en dagtochten. Hier maken Jaap en Remco dankbaar gebruik van, ze kunnen met z’n tweetjes duiken in plaats van met de hele meute en maken samen 10 duiken. Rieneke en Marjan gaan lekker naar het strand en doen samen een kookcursus, wat heel erg leuk is en vooral ook erg lekker! Ook gaan we met z’n allen een dagje naar Phuket stad. Na een week komen de papa en mama (Wim en Margreet) van Rieneke aan (met enige vertraging want hun vliegtuig kon niet landen en moest een doorstart maken op een paar meter van de landingsbaan...). Ook heerlijk om hun weer te zien! Met zijn zessen relaxen we de volgende dag op het strand en ‘s avonds gaan we gezellig uit eten bij een mooi restaurant op de heuvel. De volgende dag nemen we afscheid van Jaap en Marjan, zij gaan nog een week op eigen houtje een stuk van Thailand verkennen. Met Wim en Margreet maken we nog 2 mooie dagtochten in de omgeving. We gaan met een organisatie die van de gebaande routes af gaat, zodat we nauwelijks andere toeristen tegenkomen maar des te meer ongerepte natuur. De eerste trip is op een luxe prive-boot en we varen, weg van de andere toeristen, naar mooie plekjes in de mangroven en naar verlaten strandjes. We zwemmen, snorkelen en kajakken en hebben een heerlijke lunch op de boot en drinken een paar lekkere koude biertjes. De tweede tocht gaat naar Phang Nha Bay - het Halong Bay van Thailand - ten noordoosten van Phuket. Weer zien we nauwelijks andere toeristen en we varen dit keer op een longtail boot (plaatselijke vissersboot) tussen de rotsformaties door en naar afgelegen en door rotsen omgeven baaitjes (Hongs). Deze baaitjes waren bereikbaar door een stuk door grotten te kruipen of kajakken. Heel erg mooi!!! Na een weekje vertrekken ook Wim en Margreet weer en zijn we weer op onszelf aangewezen, dat wordt weer even wennen. Nog een paar dagen luieren en lezen (we hebben iets teveel boeken, een stuk of 8 los van de reisgidsen... die moeten dus uit) en dan vertrekken we weer naar Bangkok. Het waren 5 heerlijke weken in Phuket! Fijn om onze papas en mamas weer te zien en ook lekker om even op 1 plek te zitten en een beetje een “thuis” te hebben. Maar genoeg geluierd nu! We zijn klaar voor de volgende etappe: Australie en Nieuw-Zeeland!
PS. We vinden het ontzettend leuk om al jullie leuke, lieve en grappige berichtjes op onze site te lezen, dus heel erg bedankt!
22 Januari 2006 - 12:56
Margreet:
wat leuk om al meteen de foto's en het verhaal van onze vakantie met jullie op de website te zien. Wij zijn inmiddels weer bijgekomen van de terugreis en genieten na van een heerlijke vakantie met jullie, ook door jullie en onze foto's te bekijken. Een heel goede reis, eerst naar Australie en dan naar Niweuw Zeeland en tot horen maar weer
groeten en liefs, ook van Wim, Margreet -
22 Januari 2006 - 12:57
Wim:
Wat aardig om op deze manier foto's terug te zien die ik zelf heb gemaakt!
We hebben genoten van de veel te korte week bij jullie.
Groeten, goede reis naar Sydney!
Wim -
22 Januari 2006 - 13:03
Gijs (Teun, Wim En Mir)...:
Hoi Rieneke en Remco !!!
WAUW, die haai speciaal voor mij SUPER !!!!! Mama heeft `m op m`n computer als bureau-achtergrond gezet !!! Als jullie weer zo`n gaaf dier vinden of een stoere kangoeroe in Australië, stuur `m maar op, ik ben er blij mee !!!
Veel plezier met jullie reis verder !!!
Groetjes van Gijs !!!
PS: Hallo Kanjers...
Teun vond Nemo erg mooi en vond dat die dan speciaal voor hem was !!
Prachtige foto`s weer, vooral die met de schildpad, waanzinnig mooi !!!
Fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad met jullie ouders !!!
Goeie reis naar Australië en tot snel weer !!!
xxx Gijs, Teun, Wim en Mir... -
22 Januari 2006 - 18:38
Elly:
hi Rieneke en Remco, met Siwi en Zuco gaat alles prima, ze smullen lekker van het heerlijke voer, ze spelen wat af met de australische kamaraatjes vooral Siwi hij is steeds met Singha (de bengaalse kater aan het ravotten, zo leuk om te zien.
Misschien komen jullie wel bij de baasjes van de bengalen in de buurt, de naam is Arum Guin en ze wonen in Wollahara 29, Iersey Road, zoals ze mij vertelde hebben ze ook een huis in Nieuw Zeeland maar daar weet ik het adres niet van.
Veel knuffels van jullie katjes het zijn echt schatjes en natuurlijk de groetjes van ons,
Marius & Elly en al het beestenspul! -
23 Januari 2006 - 07:08
Kitty:
Hee,
Harstikke gaaf om weer een berichtje van jullie te horen! Leuk dat jullie even een 'thuis' hebben gehad en fijn dat beiden ouders zijn langsgeweest!
Fijne reis naar Australië! -
23 Januari 2006 - 09:21
Jaap:
Ook wij zijn weer (sinds vanmorgen) thuis, na ruim twee weken Thailand. Heerlijk land!
Rem - ik ben onder de indruk van je onderwater foto's; erg mooi! -
23 Januari 2006 - 11:46
Suus:
hey, de fotos zien er super gaaf uit!! ik ga waarschijnlijk in nov. ook weer 2 weekjes naar thailand!ik wil jullie een goede reis naar australie wensen, maar ik weet zeker dat jullie het daar ook super gaan hebben, want het is een geweldig land met geweldigge mensen!!! groetjes suus -
23 Januari 2006 - 13:24
Corina:
Ontzettende mooie foto's. Veel plezier in Aussieland en zodra jullie naar New Zealand gaan kan ik jullie wel wat tips geven.
Groetjes Corina -
25 Januari 2006 - 19:36
Robert Susanne Stijn En Floortje:
Ha Rieneke en Remco,
Jezus wat een prachtige foto's van de onderwaterwereld! Lijkt wel rechtstreeks uit de film.. (vooral die schildpad)
Veel plezier in Australië! -
07 Februari 2006 - 22:38
Ans:
uit welk boek hebben jullie die foto's gescannend van die geweldig mooie onderwaterwereld? Veel plezier in Australië !
groetjes en liefs,
Ans