Aankomst in Bangkok

Door: Rieneke en Remco

Blijf op de hoogte en volg Rieneke en Remco

10 Oktober 2005 | Thailand, Bangkok

5 oktober 2005

17.40 uur: vertrek van Schiphol naar Londen Bangkok. Nog eerst gezellig met de oudjes, Jorn, collega’s van Rem en Sven en Erik gelunchd/geborreld en daarna naar de gate voor ons vertrek. Van Amsterdam naar Londen ging voorspoedig. In Londen moesten we een paar uur wachten, maar met een wijntje en een hamburger kwamen we de tijd wel door. De vlucht verliep perfect: filmpje kijken op onze prive schermpjes op onze stoelen bij de nooduitgang (extra beenruimte!), lekker eten, weinig turbulentie, veel slapen en geen jankende kinderen. Op 6 oktober 16:00 uur plaatselijke tijd landden we in Bangkok. We pakten meteen de bus naar Khao San Road om het eerste het beste hotel (in de straat achter Khao San Road!) dat prima was te nemen. Na een heerlijke douche zijn we een beetje rond gaan lopen, genoten we van onze eerste curry’s en hebben we lekker geslapen.

7 oktober 2005

Onze eerste hele dag in Bangkok. We zijn rustig aan begonnen. Beetje rondgelopen in de buurt. Gisterenavond hebben we ook nog onze paspoorten ingeleverd om visa voor Laos en Vietnam aan te vragen. Als het goed is krijgen we ze maandag met visa terug . De komende dagen kunnen we dus geen dingen doen waar we onze paspoorten voor nodig hebben. Gelukkig hebben we ook kopieen, want een van de eerste dingen die we vandaag doen is in een ander hotel (O’Bangkok) inchecken. Niet dat ons andere hotel zo slecht was, maar na een beetje rondshoppen lijkt dit hotel ons toch net ietsje beter. Na de hotelwissel hebben we nog een rondje gemaakt in de omgeving. Khao San Road is sinds de laatste keer dat we er waren (4 jaar geleden) een nog groter gekkenhuis geworden (kon dat nog?). Er rijden zelfs geen auto’s meer door de straat, daar is het veel te druk voor. Het is een grote schreeuwende bende van tegen elkaar opboksende muziek, stalletjes, winkeltjes, dames die een restaurant of bar proberen te promoten en cocktailkraampjes midden op straat.

8 oktober 2005

Om 13:00 uur wakker geworden, zal de jetlag wel zijn… Vandaag hebben we een wandeling naar China Town gemaakt (ongeveer 3 uur lopen, GPS in de hand!). Erg leuk om daar weer te zijn: leuke stalletjes met van alles en nog wat, Chinese optocht, veel eetkraampjes en ook heel veel auto’s, uitlaatgassen, toeters en bellen. Na zo’n wandeling smaken de Chang biertjes extra lekker!

9 oktober 2005

Margreet is jarig, straks even bellen! Ons plan van vandaag was om naar Siam Square te gaan (gedeelte van Bangkok met veel luxe warenhuizen). Na ons ontbijt in een geweldig roti-tentje in de buurt van ons hotel stapten we in bus 53. Deze bus zou ons rechtstreeks naar Siam Square brengen. De rit zou een uurtje duren. Na ongeveer 3 kwartier dachten we dat we nu toch wel zo’n beetje in de buurt moesten zijn. We zagen echter nog geen herkenningspunten… Rieneke ging maar eens op de kaart kijken, maar kwam daar ook niet echt verder mee. Niet zo heel gek, bleek daarna, want ze keek op het verkeerde gedeelte van de kaart (het gedeelte waarvan we dachten dat we zouden zijn). Bleek dus ietsjes anders… Op een gegeven moment keken we naar buiten, keken naar elkaar: eeehhm, wat denk jij? Eehh, nou, die straatnaam, volgens mij is dat niet in de buurt van Siam Square, maar meer ten noordwesten daarvan. Tja, eeehhh, lijkt dat niet een beetje op…? Ja, volgens mij wel. Ahum, ik denk dat we nu ongeveer weer in de buurt van….. Aaaaahhh! Je hebt gelijk: daar is ons roti-tentje van vanmorgen weer!@#!$!. Nou ja, dit was dus een beetje een mislukt uitstapje, maar wel een leuke busrit.

10 oktober 2005

Vandaag zijn we wel met succes naar Siam Square geweest (met de express boot en de skytrain). Zojuist hebben we de paspoorten met visa opgehaald (erg mooie visa!) en morgen kunnen we dus vertrekken richting Laos. Voordat we daar de grens oversteken blijven we nog een paar dagen in Thailand, om onder andere een nationaal park te bezoeken. Daarover later meer!

Hier nog even een handig boodschappenlijstje/prijsvergelijk voor Bangkok:

- 1 kg wasgoed (2 broeken, 4 t-shirts, sokken, boxershorts), gewassen en gedroogd in 1 dag: EUR 0,50.
- 1 fles water (920 ml): EUR 0,10.
- 1 maaltijd voor 2 in leuk restaurant (2 currys, 2 rijst, 1 fles water): EUR 2,50.
- 1 curry, rijst en water genoeg voor 2 bij een stalletje: EUR 0,80.
- 1 buskaartje (1 uur, van roti-tent naar roti-tent): EUR 0,12.
- 4 gemarineerde kipsateetjes bij een stalletje: EUR 0,40.
- 0,5 liter vers geperst mandarijnensap: EUR 0,45.
- Massage van 1/2 uur: EUR 3,00.
- 1/2 uur internetten: EUR 0,30.
- 1 m2 kantoorruimte op A-lokatie met uitzicht over de rivier: EUR 8,00 per maand.

• 10 Oktober 2005 - 13:38

Sonja:

Hai, leuke foto's, mooi dat het goed gaat met jullie. Ik zou je laten weten of ik mijn laarzen zou kopen, en ja hoor, gisteren naar de stad - hebben ze ze niet meer in mijn maat. balen natuurlijk en robbie had het gedaan (wie moet je anders de schuld geven).

gr.

• 10 Oktober 2005 - 13:38

Hey Luitjes:

Leuk om te horen dat jullie lekker aktief bezig zijn. Wij hebben een prima tijd met de boys gehad in Praag. Met privejet in 2 en een half uur naar Praag. En jaja Nederland heeft met 2-0 gewonnen. Jammer dat je er niet bij was Remco...

Maak er een mooie tijd van en tot horens.

cheers Jorrit

• 10 Oktober 2005 - 18:30

Hilde:

Ik geniet van jullie verhalen en foto's ! Geniet ze nog he !!
    NB Nanuq vindt het nog steeds onbegrijpelijk hoe Zuco en Siwi zo hebben leren blaffen !!

• 10 Oktober 2005 - 18:41

Ans:

gezellige drukte daar! Wat doet die pistache noot daar bij het hek? Helemaal niets?

Hier alles oké.De prijzen iets hoger, de zon iets minder maar voor oktober en 20 graden niet slecht.

Veel plezier ,
    groetjes en een knuf

• 11 Oktober 2005 - 06:33

Joyce Zweers:

Volgens mij zitten jullie nu negen uur verder in de tijd, dus aan de borrel! Ik begin mijn aan mijn werkdag. Drukke week dus aan de slag. Ons tempo is nu al niet meer te vergelijken. Denken en praten jullie al langzamer?
    Een hele goede reis naar Laos en ik blijf jullie volgen. Groetjes Joyce

• 11 Oktober 2005 - 13:11

Corina:

Wat gaaf hoor jullie avontuur. zo'n GPS is wel wennen hé Remco hihi.
    Nog 1 zakelijk vraagje. Waar is je parkeerkaart? ik krijg hier al vragen waar dat ding is. Ik hoor het wel. Jullie genieten van alles, lekker eten en veel plezier in Laos.
    Groetjes

• 16 Oktober 2005 - 19:52

Margreet:

leuk om jullie verhaal te lezen en de foto's te zien. Ook fijn dat we elkaar zomaar meteen per telefoon konden bereiken. We missen jullie natuurlijk heel erg. maar vanwege het vele contact dat we al hadden, lijken jullie toch niet zover weg. Een heel goede reis naar en in Laos, veel liefs van Margreet

• 19 Oktober 2005 - 08:47

Philippe:

Hey schurken,

Alles goed met jullie! Allemaal stuk voor stuk fantastische foto's zeg. Rien, die op de golfbaan is echt toppie!!! Alles is rustig verder hier in het zuiden. Jullie missen in ieder geval niets. Wij dus wel gezien jullie geweldige verhalen en foto's. Jeetje, echt top!
    Remco, zoals jorrit al aangaf...jammer dat je er niet bij was in Praag! Ik hoop dat jullie verder genieten van alle mooie dingen. Doe voorzichtig! Veel groetjes en een dikke kus Philippe